perjantai 9. syyskuuta 2016

Päiväni Hylkeenä

Jos jotakuta on joskus ihmetyttänyt miten meidän kaltaiset maailmallakin huomiota herättäneet suomalaisen kestävyysurheilun toivot ja huippublogaajat arkensa viettää, niin voit tästä eteenpäin olla miettimättä ja lukea seuraavan, Päiväni Hylkeenä tekstin.

Todellinen swimrunhenkilö aloittaa päivänsä aina heräämällä neljän aikaan, jotta biologinen kello pysyy rytmissä Ötillön starttilaukauksen (06:45 Suomen aikaa) kanssa. Aamupala on runsas ja sen syönnin jälkeen on mahdollista palata vielä nukkumaan. Todellinen swimrunhenkilö kuitenkin aloittaa tässä vaiheessa valmistautumisen päivän treenin nuuhkimalla neopreeniä ja hirveän hajuisia kenkiä, jotka ovat unohtuneet muovipussiin edellisen treenin jäljiltä. Kaikkein todellisin swimrunhenkilö on tietenkin nukkunut märkäpuvussa.

Tasan kello 6:45 swimrunhenkilö löytää itsensä Solvallasta, Kaitalammelta tai Munkkiniemen rannasta. Pedantisti kellonlyömällä tapahtuu päivän ensimmäisen harjoituksen startti. Harjoituksen ydintarkoitus on turruttaa swimrunhenkilön jatkuvasti prosessoima ajatus; "onko tässä mitään järkeä?"

Mikäli swimrunhenkilö on valinnut treenipaikakseen Munkkiniemen tai vastaavan, kello 7:31 swimrunhenkilö joutuu elvyttämään työmatkapyöräilijän ja kertomaan tälle sekä poliisille, miksi syöksyy pensaikosta kumipuvussa pelottelemaan työssäkäyviä ihmisiä.

Treeni huipentuu siihen, kun swimrunhenkilö sitoo narun toisen pään nilkkojen ympäri ja toiseen päähän kiven. Kivi tiputetaan pohjaan noin kaksikymmentä metriä ennen rantaa. Harjoitus on mitä mainioin simuloimaan Ötillön "possu-uintia", jossa virtauksista johtuen on käytännössä mahdotonta päästä rantaan. Harjoitus loppuu, kun pelastuslaitos tulee noutamaan swimrunhenkilön.

Nyt pitää syödä. Ja laittaa facebookiin pari kuvaa todistusaineistoksi.

Varusteiden tuunaus on swimrunhenkilölle hyvin tärkeää. Treenien välissä swimrunhenkilö testaa kuinka lounaan ylijäämänuudelit soveltuvat kengännauhoiksi (eivät sovellu). Swimrunhenkilö myös testaa minkä merkkisellä tussilla kirjoitetut nuotit lättäreissä painaa vähiten (kaikki painaa yhtä paljon). Äärimmäinen swimrunhenkilö googlettaa mitkä sisäelimet eivät ole ihmiselle tärkeitä.

Päivän toinen treeni pyhitetään välinetestille. Toisen piilolinssin jättäminen pois keventää kuormaa, mutta kostautuu etäisyyksien vaikeasta hahmottamisesta johtuvana hortoiluna.

Illalla syödään taas. Ja laitetaan pari kuvaa facebookiin.Todellinen swimrunhenkilö avaa Ötillön Youtube-kanavan ja fiilistelee menneitä. Swimrunhenkilö kaivaa kalenterin esiin ja valitsee itselleen sopivat kisat pitkin Eurooppaa. Swimrunhenkilö avaa ilmoittautumissivut ja lompakon ja lopulta googlettaa minkä verran niistä sisäelimistä maksettaisiin mustassa pörssissä.*

*Kirjoitus saattaa sisältää fiktiivisiä kohtia

1 kommentti: